Pentru inspirație vă prezentăm câteva rețete care să vă încânte masa de Sărbători! Adevărata magie a sărbătorilor începe la tine acasă!

1. COSTIȚE GOURMET EXPRES de Sărbători

Gândul la confortul și atmosfera călduroasă de acasă, mirosul de cozonac proaspăt, vinul fiert, decorațiunile specifice și la oamenii dragi În jurul mesei ne-au determinat să vă surprindem cu o rețetă specială pentru sărbători. De această dată, în prim plan avem COSTIȚELE GOURMET EXPRES by Mariflor.

Așa cum ne-am obișnuit, simplu și rapid ca tu să ai mai mult timp liber pentru oamenii dragi.

Ai nevoie de:

✅COASTE GOURMET EXPRES by Mariflor
✅ Cartofi albi
✅ Cascaval
✅ 2 căței de usturoi
✅ Gutuie
✅ Unt
✅ Zahăr
✅ 2-3 lingurițe de amidon alimentar
✅ sare, piper, ulei de masline, cimbru.

—————————-
Preparare

Am spălat bine bine cartofii, i-am tăiat acordeon. Ce înseamnă asta? (Cu ajutorul a doua linguri din lemn folosite pe post de suport, am tăiat cartofii aproape de tot în felii subțiri)

Am adăugat cașcaval tăiat feliuțe printre feliile cartofilor.

Am preparat un sos pe bază de ulei de măsline, usturoi pisat, sare, piper si cimbru. Compoziția am turnat-o peste cartofi si ulterior a fost introdusa în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute. La fel am procedat și cu COSTITELE. Le-am pus la cuptor cu 10 minute mai târziu față de cartofi.

Am curățat si tăiat gutuia bucăți. Am topit untul și zahărul într-o tigaie peste care am pus bucățile de gutuie. Peste compoziția din tigaie, am adăugat un pahar cu apă. Au trecut aproximativ 15 minute până când gutuia a devenit moale. Am început sa preparăm cu apa din tigaie și amidonul pregătit, așa numita îngroșare pe care am turnat-o în tigaie. Am amestecat, am așezat sosul de gutuie într-o formă de copt și am dus farfuria pe balcon la temperatură scăzută.

Până ne-am învârtit de câteva ori, cuptorul nostru ne striga să scoatem bunatatile rumenite.

A venit momentul mult așteptat. Așezarea în farfurie și degustarea, o bucurie❤️!

2. MUȘCHIULEȚ GOURMET EXPRES de Sărbători

Masă festivă cu MUȘCHIULEȚUL GOURMET EXPRES by Mariflor!

Simplu și rapid, cum te-am obișnuit.

Îți prezentăm o altă rețetă deosebită cu mușchiuleț de porc. O rețetă în spirit de sărbătoare cu sos delicios de prune aromat cu cimbru, vin fiert dar și cu scorțișoară. Garnitura folosită a fost cea de orez.

Ai nevoie de:

✅MUȘCHIULEȚ GOURMET EXPRES

✅cimbru proaspăt

✅sare, piper

✅250 ml vin roșu

✅scorțișoară

✅3 prune, fără sâmburi

✅2 lingurițe gem de prune

Mod de preparare:

1. Se ia o tavă pe care punem hârtie de copt, asezăm mușchiulețul de porc și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute, pentru rumenire.

2. Pune orezul la fiert în apă cu sare.

3. Pune vinul roșu la fiert într-o cratiță mică și adaugă cimbru proaspăt, scorțișoară și prunele tăiate pe jumătate.

4. Adaugă gemul de prune și asezonează cu sare și piper.

5. Gătește sosul de prune la foc mic timp de 8 minute.

Poftă bună! Sărbători cu gust!